Hoe maak ik een dashboard op met Excel?

Bedrijven hebben vaak problemen met het verzamelen van data en het opstellen van dashboards. Ze willen meer informatie over hun toestand weten, maar om dit te kunnen doen is een basiskennis van data, Excel en visualisaties nodig. Zo zijn ze zeker dat ze een juist beeld hebben van hoe hun bedrijf werkt. En meer bepaald: welk verhaal er achter hun data schuilt. Dashboards en templates die je zonder coaching online vindt, gebruiken data van een week of zelfs een maand oud. Dit geeft een vertekend beeld van hoe jouw bedrijf het doet. Deze data is onbruikbaar. Met goede, actuele dashboards worden al deze problemen vermeden. Het leuke is dat je dit volledig zelf kan doen.

Doel van deze opleiding

Met deze introductiecursus worden er een aantal tips en technieken gepresenteerd om mensen te helpen hun eigen dashboards te maken. Hierdoor vermeid je de valkuilen van basic dashboarding. De cursus heeft twee onderdelen:

Verwacht een antwoord op volgende vragen

  • Hoe kan ik bepalen welk verhaal er achter mijn data schuilt? 
  • Hoe vertel ik dat verhaal? 
  • Hoe verzamel ik correct, actuele data?
  • Welke problemen moet ik vermijden?
  • Daarnaast krijg je templates en oefensheets mee!

Voor wie?

  • Iedereen die betrokken is bij raportering van resultaten (CEO's, directors, sales, ...)
  • Iedereen die fouten in visualisatie wil vermijden
  • Iedereen die beter inzicht wil krijgen in de aanpak van het maken van een dashboard

Context

Als gelicentieerd dienstverlener van de KMO-Portefeuille, is het mijn missie KMO eigenaars zo goed mogelijk te ondersteunen in pijnpunten. Datawetenschap is vaak zo'n pijnpunt, ik bouw een brug tussen de abstracte kennis en concrete praktijk in businessmanagement. Voor deze training gaat dat over dashboarding.

Een les @ 3QUENCE

Het belangrijkste punt is, dat je achterhaalt "hoe kan ik mijn verhaal als bedrijf vertellen". En meer bepaald: wat schuilt er dus achter jouw data. Welke data gebruik je daarvoor? Hoe verzamel ik ze? Welke grafieken gebruik ik? Dit passen we toe in MS Excel (2016). Tot slot geef ik je enkele handige templates mee, zodat je zelf aan de slag kan. 

Een les @ jouw locatie

Een maand na de training op mijn kantoor in Vorselaar, kom ik terplekke bij jou, op locatie. Hier gaan we samen de theorie nog eens concreet maken. Op die manier kan je deze kennis gemakkelijk verspreiden onder de juiste personen en ben je zeker dat alles meteen goed zit. 

Prijs

€525,00 + btw
Je trekt hier een aanzienlijk deel van terug, lees meer hierover via KMO-Portefeuille

Wanneer?
Kies één van volgende data

Tijd
9u00 - 12u30

Beperkte plaatsen dus wees er snel genoeg bij!

Adres 3Quence: Molenbaan 9, 2290 Vorselaar